torstai 9. huhtikuuta 2015

Mitä meille kuuluu?

Maanantaina on tulossa 3 kk neuvola. Käytiin tässä välissä yhden ekstrakerran vaa'alla 2 kk neuvolan jälkeen kun painoa oli tullut "vain" 355 gr kahdessa ja puolessa viikossa. Ekstrakerralla vaaka sitten näytti 4950 gr eli painoa oli tullut tällä kertaa 460 gr kahdessa ja puolessa viikossa. Meitä siis ei määrätty mihinkään painokontrolliin mutta kun terveydenhoitaja rupesi 2 kk neuvolassa puhumaan takamaidosta ja imetyksen tehostamisesta niin minä panikoin vähän ja tehostin sitten.

Mutta ilmeisesti meillä vaan on hoikka tyttö sillä kaikki muut terveen ja tyytyväisen vauvan kriteerit täyttyvät: virkeä, hyväntuulinen ja tarpeeksi märkiä vaippoja. Kakkaaminen tosin muuttui rotarokotteen saannin jälkeen. Ennen kakkavaippojakin tuli n. 3 päivässä, nyt on monen päivän välejä. Pisin väli taisi olla viime viikolla ma-la. Normaaliahan tämäkin on mutta meiltä vaan kestää tottua.

Tällä hetkellä pituus on 59 cm ja paino 4950 gr. Ja maanantaina onkin tosiaan sitten jo 3 kk neuvola. Vähän hirvittää ne rokotteet ja se että kun neuvola on aamulla niin joudun koko pitkän päivän olemaan vauvan kanssa kahdestaan jos onkin itkuinen tai kipuinen. Ja siis yksin päättämään milloin on se hetki jolloin annetaan kipulääkettä.

Muutenhan Pikku Myy ei vieläkään ole aivan lempinimensä veroinen. Todella tyytyvinen ja nauravainen ja itkee vain syystä. Paitsi sillä rotarokoteviikolla joka oli yhtä tuskaa. Maanantaiaamuna sai rokotteen ja maanantai- sekä tiistai-ilta meni huutaessa. Muutenkin vauva oli herkempi itkemään ihan yllättäen pitkin päivää. Perjantaiaamupäivällä sitten nukahti kanssani sänkyyn ja nukkui siellä suurimman osan päivästä jonka jälkeen illalla tuli aivan järkyttävän valtava löysä kakka vaippaan (onneksi mies oli jo ehtinyt kotiin). Kokonaisuudessa rotarokotteesta mahdollisia erilaisia oireita podettiin viikon verran, ja sekin oli jo tarpeeksi raastavaa.

Muuten ollaan tehty kaikenlaista kivaa ja jännää; käyty kahvilatreffeillä muiden tammikuussa syntyneiden vauvojen ja äitien kanssa, matkattu kaksi kertaa junalla etäisovanhempien luo, käyty vauvakinossa ja vauvahieronnassa, ilmoittauduttu toukokuussa alkavaan vauvauintiin. Lauantaina olisi tarkoitus mennä Lapsimessuille jos minun flunssani vaan helpottaa tarpeeksi.

5 kommenttia:

 1. Pakko kysyä: oletko siis käynyt joidenkin samaan aikaan äidiksi tulleiden kaveriesi kanssa kahvilatreffeillä vai oletko jostain jo löytänyt mammakavereita, joilla on samanikäisiä vauvoja? Kaipaisin itsekin tammikuussa vauvan saaneiden äitien seuraa, eikä vauva ole vielä niin iso, että tuntuisi luontevalta mennä leikkipuistoon istuskelemaan ja odottelemaan, että paikalle sattuisi toinenkin äiti samanikäsen vauvan kanssa. - Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liityin jo marraskuussa FB:n tammikuussa vauvan saavien ryhmään. Kyseinen ryhmä taitaa tällä hetkellä olla salainen eli siihen ei valitettavasti oteta enää uusia jäseniä.

   Poista
  2. Voihan surku :( En uskaltanut ennen vauvan syntymää liittyä fb-ryhmiin, ja nyt se sitten on liian myöhäistä.

   Poista
  3. Ryhmiä on kait useampiakin. Kannattaa yrittää jos johonkin pääsisi sisään. Tosin ymmärrän kyllä meidän ryhmän tiukan kannan koska usein puhutaan aika arkojakin asioita eikä aina vain vauvoista joten tuntuisi turvattomalta jos koko ajan otettaisiin uusia jäseniä.

   Poista
 2. Itse löysin facebookista ison kasan suurinpiirtein samaan aikaan äidiksi tulleita perheitä, olen treffaillut heitä eri merkeissä, mukava saada seuraa samassa tilanteessa olevilta, ja nähdä muita samanikäisiä vauvoja :)

  VastaaPoista