lauantai 5. heinäkuuta 2014

Sairaspäivitys

Perjantai-iltana selvisi että mieskin sairastui. Tosin vielä en ole aivan varma onko kyseessä sama tauti vai ei. Toisella kun on jo toista päivää kuumetta eikä yhtäkään näppylää, paitsi ehkä kurkussa, koska se on todella kipeä. Ja sitten kun se miehen sairastustyyli on vielä tuollainen täydellinen kooma josta ei oikein saa selvää että miltä toisesta tuntuu ja tarvitseeko apua tai hoitoa.

Minä alan olla jo parempaan päin. Eilen laitoin lääkärin määräämää puudutegeeliä vain pariin kutiavimpaan näppylään ja vain pari kertaa (teoriassa se kai määrättiin kipuun mutta hitsi miten hyvn se toimi kutinaan) ja pärjäsin kokonaan ilman särkylääkettä. Tänään kädet eivät kutia, käsien näppylät ovat kuivuneet koviksi ja röpeliäisiksi ja vain jalkapohjien näppylät tuntuvat kävellessä (mutta eivät siis koske).

Ajattelin nyt listata toimivimmat hoitokeinot. Osa saattaa toimia myös esimerkiksi raskausihottumaan. Ja lapsiperheessä sen enterorokon voi kuitenkin kohdata joskus. Kutinaan siis auttoi minulla puudutegeeli (Xylocain), kylmägeeli ja aloeverageeli. Mitkä eivät juurikaan auttaneet olivat Bepanthen- ja Bevita-voiteet. Torstai-perjantaiyönä sain nukahdettu niin että ensin sidoin toisen kylmäpussin (tyynyliinan sisässä) huivilla jalkapohjiini kiinni ja toisen laitoin kämmenten alle ja kun niistä kylmyys hävisi otin kaksi Panadolia (olisin ottanut ne heti nukkumaan mennessä mutta en uskaltanut). Eli kylmäpussit olivat todella hyviä myös. Olin torstaina pyytänyt miestä hakemaan kotimatkalta kaksi lisää ja kolmella juuri ja juuri pärjäsi sen illan kun yksi oli kylmässä ja kaksi lähes koko ajan käytössä.

Lääkäri määräsi myös kipugeeliä (Orudis reseptillä tai Voltaren käsikaupasta) vaikkei sitä raskaana saisikaan käyttää. Hän kuitenkin sanoi että jos sitä sivelee yksittäisille näppylöille käsissä (minulla ei siis ollut koko kämmenet näppylöiden peitossa) niin se määrä mikä päätyy sikiölle asti on olematon. Samalla hän tosin totesi että koska kämmenten iho on melko paksua niin siitä ei ehkä ole mitään apua. Eikä ollutkaan. Laitoin kerran ja sitten ajattelin luopua koska turha kai sivellä kiellettyjä asioita joisat ei ole apua. Tosin jos minä en saanut mitään helpotusta niin tuskinpa sai sikiökään.

Mistä oli aivan mieletön apu oli netin kauppakassi-palvelu. Olin suunnitellut lähettäväni miehen tänään kauppaan mutta tuo 38-39-asteen kuume tietysti esti suunnitelman. Niinpä sain kerrankin hyvän syyn kokeilla miltä tuntuu tilata ruokaostokset netistä kotiinkuljetettuina. Aika luksukselta. Olen ihan varma että tälle tulee käyttöä myös tammikuussa.

1 kommentti:

  1. Voi että, ei kyllä yhtään kuulosta mukavalta tuo enterorokko! :( Joko alkaa helpottamaan?

    VastaaPoista