keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ovuloidako vai eikö?

Luulin eläneeni pari päivää taas jännän äärellä. Laskelmieni mukaan kuukautisten piti joko alkaa tänään tai sitten minun piti ovuloida. Kunnes eilen luin Ei tän pitänyt olla näin vaikeeta-blogista WomanLog-sovelluksesta ja latasin sen. Ei kestänyt kauaa kun opin että pieni kukka päiväruudussa tarkoittaa ovulaatiota ja ihmettelin että miten se laskee ne noin väärin. No, pieni sivistys wikipedian avulla ja opin että ovulaatio ei tapahdu kierron puolivälissä (niin kuin olin luullut ja laskenut) vaan 12-14 päivää ennen kuukautisia! Aaah, onhan siinä nyt paljon enemmän järkeäkin.

Ei siis ihme että on hyvin epätodennäköistä että oltaisiin tultu raskaaksi tästä toisesta yrittämiskierrostakaan. Tosin jos tämäkin kierto kestää sen 52 päivää niin ovulaatio on vasta ensi viikonloppuna. Joka on ihan tosi hyvä juttu sillä me ei oikeasti jakseta viikolla kovinkaan usein. Viime sunnuntainakin sain vokottelemalla vokotella miehen puuhiin kun olin yhä siinä uskossa että ovuloin lähipäivinä.

Kateellisina luenkin niistä joilla pillerien lopetus ja lapsitoiveet ovat lisänneet libidoa, koska meillä näin ei ole käynyt. Toisaalta syynä saattaa olla sekin että silloin kun tekisi kovasti mieli (kuten sunnuntaina) niin alan ylianalysoimaan ja pohtimaan että tekeekö nyt mieli vaan sen takia kun haluaa sitä vauvaa.

Voi ei, tämä kuulostaa ihan siltä että meillä olisi joku aviokriisi menossa mutta kun ei ole. Ilmeisesti ollaan kumpikin ihan tyytyväisiä siihen että ma-to ei vaan jaksa. Tehdään me paljon muita asioita yhdessä: kylkeillään sohvalla arki-iltaisin, saunotaan joka toinen päivä, käydään pyöräreisuilla, laitetaan viikonloppuisin yhdessä ruokaa, shoppaillaan yhdessä yms. yms. yms. Me ehkä vaan ollaan sellainen pari jonka ei tarvitse harrastaa seksiä joka ilta ollaksemme tyytyväisiä.

Ajauduinpas kauas siitä ovulaatiosta. Olen siis miettinyt sitäkin että koska kannattaisi ruveta testailemaan ovulaatiota. Olen tällä hetkellä sitä mieltä että vuoden yrittämisen päästä. Sillä nekin testit maksaa. ja nyt kun varsinkin on se tilanne ettei tiedä yhtään koska olisi oikea hetki testailla. Kun se kierto viimeksi oli sen 52 päivää mutta toivon että se lyhentyisi siitä edes vähän. Eli varmaan kannattaisi odottaa edes puoli vuotta että voisi arvioida kierron pituuden.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että sait tällaisen ahaa elämyksen! Mukava olla avuksi!

    VastaaPoista
  2. Aivan käsittämättömiä minulle nämä pitkät kierrot. Ovat varmasti ongelmallisia monestakin syystä. Itsellä normaalia lyhyempi kierto, joka voi myös tuoda ongelmia. Koskaan ei taida olla hyvä...

    VastaaPoista