lauantai 7. kesäkuuta 2014

Raskaus tähän asti

Kirjoitin jo viimeksi että olen tainnut päästä helpolla ainakin tähän asti. Ja niin taidan ollakin. Pahoinvointi on ollut erittäin lievää kuvotusta enkä ole oksentanut kertaakaan. Mieskin on ehkä lakannut kuuntelemasta minun ilkeimmän kuuloisia yskiä (en osaa ilmeisesti yskiä normaalisti) ja alkanut luottamaan siihen etten ole halaamassa vessanpyttyä.

Sen lisäksi mielestäni turvotuskin on ollut todella vähäistä. Alussa farkut kiristi mutta ainakin nyt kaikki vaatteet menevät päälle ja mielestäni jopa arkifarkkuja kireämmät farkkushortsit mahtuvat ihan hyvin. Sekä neuvolan täti että kokemusta omaava ystäväni vielä kertoivat ettei ensimmäinen raskaus näy kovin aikaisin. Kuvia on otettu sinnikkäästi joka sunnuntai mutta ei niissä mitään näy. Toki voi olla että nuo mahamakkarat estävät turvotuksen näkymisen.

Lisäksi ruokavalio on pysynyt ennallaan. Silloin toukokuun alussa taisi olla kausi jolloin liha ei maistunut yhtä hyvin mutta nyt voin taas syödä mitä vain. Raa'an kanan käsittely tosin ei ole herkkua. Myös ruoka-ajat ovat säilyneet ennallaan. Tosin lomalla nyt tulee ehkä vähän herkuteltua ja naposteltua mutta aamupalan syön yhä samaan aikaan (n. klo 8) eikä sen syömisellä ole kiire. Lounaan syön työrytmin mukaan yhä useimmiten klo 11 ja klo 14 tai 15 jotain välipalaa. Päivällinen on klo 17 aikaan. Sitten saattaa tulla syötyä jotain telkkaria katsoessa ja iltapalaa klo 22 aikaan. 

Parina viime yönä olen tosin huomannut että mahallaan makaaminen sattuu paljon enemmän rintoihin joten sitä ei tule kauheasti tehtyä enää.tyynyjen kanssa tuettuna voi kyllä lukea kirjaa mutta nukkuminen mahallaan ei onnistu. Saunassa käydään yhtä usein kuin ennenkin ja muutenkin eletään ihan samalla lailla.

Paitsi että kahvia ei tee juurikaan mieli ja alkoholia ei yhtään. Myöskään teetä en ole juonut kuukauteen iltaisin vaikka ostinkin kofeiinitonta varastoon. Salmiakkia ja lakritsia olen kyllä syönyt, tuhma minä, mutta yritän pysyä kohtuudessa. Leivät aloin leipomaan itse koska kyllästyin leipäosastolla saamiini ärsytyskohtauksiin.

2 kommenttia:

  1. Voi kun kuulostaa hyvältä <3 onnellista odotusta ja mahdollisimman hyviä vointeja jatkoonkin!

    VastaaPoista
  2. Sulle ois haaste mun blogissa: http://haikaranbongaaja.blogspot.fi/2014/06/haastetta-pukkaa.html :)

    VastaaPoista