maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kesäloma ja ensimmäinen neuvola!

Toisin kuin aikaa varatessani luulin, niin mieskin raivasi kalenterinsa niin että pääsi mukaan ensimmäiseen neuvolaan tänään. Muuten ihan kiva mutta aivan liian monta tuttua töistä tuli meitä vastaan kumpaankin suuntaan mennessä.

Ihan kiva oli kysellä omalta hoitajalta ne kysymykset joihin netistä en ole saanut vastausta ja tosiaan papereita ja vihkosia sieltä tuli kotiin vaikka kuinka. Tärkeimmät vastaukset olivat että saa syödä leipää jossa on pellavansiemeniä, ihan kaikkia pastöroituja juustoja sekä inkivääriä kohtuudella (ei ollut edes kuullut siitä rajoituksesta joten siteerasin sitten THL:n sivujen tekstiä lähes sanatarkasti).

Eikä sanonut painostani mitään! Kannusti kyllä liikkumaan ja suositteli yhtä herkkupäivää viikossa. Eli todella kiva hoitaja! Mutta ensi kerralla heinäkuun alussa meillä onkin eri hoitaja kesälomien takia.

Pähkäilin kotona että pitääkö minun nyt pidätellä vai ei, kun muistaakseni aikaa varatessa puhelimessa ei siitä mitään sanottu. Päädyin sitten siihen etten pidätellyt mutta pystyisin kyllä tarpeen vaatiessa täyttämään näytepurkin. No, HUSissa näköjään testiä ei tehdä ekalla neuvolakäynnillä vaan minä sain näytteenottopurkit kotiin. Lisäksi koska raskausviikot laskettiin viimeisten kuukautisten mukaan niin hoitaja sanoi että pitäisi käydä veri/virtsakokeessa tällä viikolla. En sitten kysynyt tarpeeksi selkeästi että pitääkö minun varata itse aika vai tuleeko lähete vai mitä häh. En vieläkään ole aivan varma miten se olisi pitänyt hoitaa mutta varasin nyt HUSlabin kautta ajan perjantaille.

Keskiviikon jälkeen ei ole ollut huonoa oloa eikä juuri muitakaan oireita. Eiköhän ne taas kohta tule kun tänne kirjoitan että missään ei tunnu. Juominen saattoi toimia tai sitten ei olisi muutenkaan tullut pahoinvointia. Ja nyt piiiiiitkällä kesälomalla ei niin haittaakaan vaikka joskus olisikin vähän huono olo (tosin hoitaja sanoi minun olevan jo niin pitkällä että voi olla että senkin takia helpottaa).

Olen kyllä päässyt aika helpolla. Huonovointi on ollut vain ajoittaista eikä tosiaankaan päivittäistä!

P.S. Luin juuri yhden niistä saamistani papereista ja siinähän lukee ihan selvästi "Lähete". Kannattaa näköjään ottaa päiväunet jos saa liikaa tietoa yhdellä kerralla.

1 kommentti:

  1. Meilläkin oli eka neuvola tänään :) Mä oon kanssa ihan sekasin mihin pitää mitäkin kokeita mennä ottamaan, muta kai se tästä :D Otan kaikki laput joka kerta mukaan niin kai ne sit kyseisissä paikoissa osaa sanoo mitä tehdään :D

    VastaaPoista