lauantai 18. tammikuuta 2014

Ei mitään uutta

Eli täällä lähinnä odotellaan seuraavaa ovulaatiota. WomanLogin mukaan se voisi olla kp 39 eli 14. helmikuuta (<3) mutta ajattelin testailla jo kp 14 huvikseen ja sitten varmaan kp 36:sta eteenpäin. 

Tilaamani kirjat tosin tulivat.


 Kummatkin ovat todella hyviä. What to Expect Before You're Expecting tuli ensin joten käydään se läpi ensin. 191 sivua tietoa kahden palstan verran. En laskenut mukaan osaa 4 joka sisältää lähinnä kaavioita ja listoja itselle täytettäväksi. Osittain amerikkalainen ajattelutapa paistaa läpi, kumpikin kirja muunmuassa neuvoo menemään lääkärin tarkastukseen ennen yrittämisen aloittamista. Lisäksi iso osa kirjasta koostuu vastauksista kuvitteellisten henkilöiden kysymyksiin: 
"Every time we hear the cost of raising a baby, we wonder if we can really afford it. Is there anything we can do now to prepare financially?
Little babies do come with a hefty price tag. Factor in all the big-ticket items (including a crib, a stroller..."

The Impatient Woman's Guide to Getting Pregnant on hyvin kirjoitettu ja vähemmän tietokirjamainen. Ja juuri niin rauhoittava kuin Hesarin sunnuntaiosan artikkeli yli kolmekymppisten hedelmällisyydestä loppuvuodesta vakuutteli. Kummassakin kirjassa on lisäksi käsitelty tulevia isiä kattavasti (ja annettu myös heille ruokavaliorajoituksia ja elämäntapaohjeita).

Uutena vuotena aloittamani karkkilakko kaatui 8. päivänä. Tipatonta sitten olenkin jaksanut noudattaa. Meillä oli aihetta kilistellä tammikuussa ja hoidimme sen alkoholittomalla kuohuviinillä. Jotenkin tuli juhlavampi olo vaikkei sillä ollutkaan kovin paljoa yhteistä alkoholillisen kunnon kuohuvan kanssa. Ravintolassa kävimme kerran ja silloin join alkoholitonta olutta (joka nyt oikeastaan oli matala alkoholillista). Oikeastaan ei edes tee mieli alkoholia ja kun kummatkin kirjat suosittelevat alkoholin vähentämistä jo yritysvaiheessa niin nyt tuntuu että voisin ihan hyvin jatkaa näin. 

Voi olla että ennen kesää tulee kuitenkin muutama tilaisuus jossa ehkä tekee mieli lasi viiniä ja saattaa olla että silloin sallin ne itselleni mutta saunajuomia yms. en kyllä kaipaa. Kirjojen innoittamana voisi ruveta parantamaan ruokavaliota (vaikka se meillä onkin aika hyvällä mallilla) mutta vaikka rasvoisat ja sokerista varoitellaankin niin en taida pystyä täysin jättämään herkkuja. Sokeriholismini on siis huomattavasti vakavampaa kuin alkoholismi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti