tiistai 13. elokuuta 2013

Syvältä

Olin ihan varma - ja vähän pelkäsinkin - ettei tänne tule mitään kirjoitettavaa kun ei käytetä ehkäisyä muttei vielä aktiivisesti myöskään yritetä saattautua raskaaksi. Mutta huoli pois, kyllä tästä iloa riittää!

Asiahan on niin että yritin heinäkuussa syödä kaksi levyä putkeen koska en halunnut kärsiä menkoista matkan aikana. No ne himskatithan sitten kuitenkin yrittivät valutella pois koko matkan ajan. Varmaan muu elimistö oli pään mukana päättänyt että syksyllä ei pillereitä enää syödä. Yleensähän moinen temppu on onnistunut ihan hyvin, mm. vuosi sitten kesällä.

No, sen viimeisen levyn jälkeen jälkeen menkat tulivat taas ihan normaalisti ja sen jälkeenhän tässä ollaan oltu ilman pillereitä (perjantaista asti eli viidettä päivää). Tänään sitten ulos tuli jotain venyvää, sitkeää ja verisen ruskeaa. Ovulaatiolima on kyllä sanana tullut tutuksi lapsettomuusblogeista mutta nyt se piti ihan googlata. Mutta kenellä tulee ovulaatiolima 9 päivän päästä mekoista!?!? Itselle olin merkannut kalenteriin 19. päivän mahdolliseksi ovulaatiopäiväksi mutta eihän sitä kierron pituutta mitenkään voi tietää jos on syönyt pillereitä 7 ja puoli vuotta.

Ymmärrän kyllä sen että noin pitkän hormoonaalisen ehkäisyn jälkeen elimistö on aivan sekaisin ja mitä vaan voi käydä mutta kuinka kauan tätä täytyy kestää?!?!

3 kommenttia:

  1. Jos oikein muistan, minulla taisi mennä parisen kuukautta, että kierto tasaantui. Eli minun kierron pituudellani se abt 2 kiertoa. Epämääräistä vuotoakin taisi olla. Ja seksihalut olivat ihan huipussaan pitkään! Pillerit söivät haluja minun kohdallani. Luin silloin että seitsemässä päivässä pillereiden lopetettua kropan pitäisi "palautua" ja raskautua voi ihan normaalisti. Itsellä kun oli silloin huoli kuinka kauan vuosia pillereitä syöneenä ne mahtavat elimistössä vaikuttaa. Mutta ei kauaa - kuulemma. Kirjoittelinkin asiasta silloin blogiini.

    Mukava, että teillä on nyt annettu vauvalle lupa tulla! Älä kuitenkaan heti hermostu jos ei ala kuulua. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vastauksesta!

    Tosin noiden seksihalujen palautumista olen odotellut. Voi tosin olla että viikonloppuna stressasin vähän uudesta työstä ja nyt sitten olen ollut pari päivää uuden työn väsyttämä joten vielä toivon että sen jälkeen ehkä.

    En ajatellut hermostua heti. Varsinkin kun nyt on vielä vähän sellainen olo ettei ihan heti tarvitsisi tulla.

    VastaaPoista
  3. Saattaa mennä useampikin kuukausi, ennen kuin kroppa palautuu hormoonien mättämisestä. Rauha maassa siis. Perhesuunnitelun sivulta löytyy taulukko jossa on tämäkin asia esitetty käyppä googlaamassa. Toivottavasti teidän ei nyt kauaa tarvitsisi odotella!

    VastaaPoista