torstai 7. elokuuta 2014

Tarkemmat ohjeet ja ostoksia

Terveydenhoitaja soitti eilen aamupäivällä. Sanoi ettei halunnut lähettää viestiä sähköisessä asiointipalvelussa jos minulle tulee vaikka mieleen lisäkysymyksiä.

Sain luvan uida uimahalleissa mutta en järvissä viime aikaisten vatsatautitapausten takia. Muutenkin saan olla niin kuin ennenkin (tänään kyllä tajusin että olisi pitänyt pyytää siivouskielto). Ainoastaan kipeitä supistuksia tai muita pitää seurailla ja ilmoittaa niistä. Lääkäriaikakin varattiin minulle jo heti ensi kuun alkuun eli viikolla 24.

Samalla sitten kysyin että aukeaako kohdunsuu nyt koko ajan enemmän vai onko mahdollista että se pysyy tuollaisena synnytykseen asti. Vastaukseksi sain että on ihan mahdollista ettei se tuosta aukea enempää. Jokaisen elimistö vaan on erilainen ja reagoi raskauteen eri tavalla. Olisipa ollut kiva jos se lääkäri olisi selittänyt nämä jutut eikä lähettänyt kotiin Googlea tutkimaan.

Nyt olisi myös kiva saada edes jonkunlaisia supistuksia tai tuntemuksia kun kaikki kirjatkin toitottavat että nyt tunnet ensimmäiset liikkeet. No, jotain todella epämääräistä olen ehkä tuntenut joskus viime päivien aikana. Kaverini sanoi että ne juuri on niitä liikkeitä mutta itse odottelen vielä sellaista täysin selvää josta ei ole pienintäkään epäilystä.

Tällä viikolla olen kierrellyt äitiysvaatekauppoja ja löysin jopa kolmet housut! Yhdet tumman siniset, siistimmät farkkumalliset, yhdet ohuet leveät farkut ja yhdet pillimalliset ohuet (siis juuri sellaiset mitä en halunnut mutta kun maksoivat 12 euroa). Vielä tällä viikollakin olen tosin pitänyt normaaleita farkkushortsejani sillä shortseja ei ollut yhdessäkään kaupassa minun mallia.

Kaupat joissa kävin olivat Kampin Bebes, Fredrikinkadun & Sellon Fiilinki sekä Liisankadun Lapsenpäästäjän puoti. Sekä Bebesistä että Fiilingistä löytyy helposti housuja näinkin isoille (Fiilingin myyjä sanoi että heiltä löytyy myös XXS-kokoja koska kaikki raskaanaolevat tarvitsevat vaatteita). Lapsenpäästäjän puodista en taas löytänyt mitään ja myyjä ei edes tainnut käsittää mitä kokoa tarvitsen kun tarjoutui tuomaan pienemmät kun epäröin sovittaa yksiä housuja. Eihän se toki myyjän vika ole että liikkeessä oli ennen minua toinen asiakas vauvan kanssa ja kaikki huomio meni hänen auttamiseen.

H&M:ltä ostin taas ensimmäisen äitiyspaidan vaikka en sellaisiakaan vielä tarvitse. Mutta kun se oli kivan värinen ja näköinen. Muutenkin kaupoilla pyöriminen olisi niin paljon siedettävämpää näillä helteillä kuin kotona oleminen mutta valitettavasti tämän työtilanteen takia kannattaa valita jälkimmäinen vaihtoehto.

2 kommenttia:

  1. Tilasin itselleni ensimmäiset äityisvaatteet Mamalicousin nettikaupasta: mekon, hameen ja legginssit. Ilokseni onnistuin löytämään vaatteita, jollaisia muutenkin käytän mutta hieman väljemmällä leikkauksella. En aio kasvavan mahan takia ryhtyä käyttämään sellaisia vaatekappaleita, joita ei ole aiemminkaan vaatekaappiini kuulunut. Ostamastani mekosta ei huomaa mistään, että se on äitiysmallia, eli voin käyttää sitä ensi keväänäkin, jos siis vielä silloin siedän sitä silmissäni koko talven käytön jälkeen. Myös hame tuntuu siltä, että se joustaa niin pienemmän kuin suuremmankin mahan kanssa. Olin iloisesti yllättynyt, sillä luulin, että äitiysvaatteet olisivat kaivanneet isomman mahan näyttääkseen istuvilta. - Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkkasin vinkistäsi nuo Mamaliciouksen nettisivut mutta ei sielläkään montaa farkkumallia minun mieleen ollut. Tosin tämä ongelma nyt on ollut jo ennen raskauttakin farkkuostoksilla. Ja sitten huomasin että ne halvimmalla ostamani housut (jotka siis eivät olleet aivan minun mallia) OVAT Mamaliciouksen! :D

      Poista