tiistai 5. elokuuta 2014

Neuvolalääkäri

Tänään oli ensimmäinen neuvolalääkäri. Olen vähän pettynyt miten liukuhihnamaiselta käynti tuntui. Tähän asti olen ihmetellyt muiden pettyneitä kirjoituksia neuvolasta ja kiittänyt onneani. Kumpikin sairaanhoitaja on nimittäin ollut tosi kivoja ja kuunnellut ja selittänyt asiat ilman että on pitänyt itse osata kysyä mutta näköjään lääkärit ovat vähän eri maata. Miestäkään ei huomioitu ollenkaan ja tuli vähän tyhmä olo että hän ylipäänsä tuli mukaan ja näin ollen joutui menemään tunnin myöhemmin töihin. No, toivottavasti muistaisi nuo numerot paremmin kuin minä.

Virtsanäyte oli ihan puhdas. Painoa on neuvolan vaa'an mukaan tullut enemmän kuin saisi (varsinkin kun se tavoite nyt on ettei painoa tulisi ollenkaan) mutta siitäkään lääkäri ei sanonut mitään.

Syke löytyi helposti ja oli se sama 160 kuin viimeksikin. Eli tähän asti kaikki hyvin mutta sitten sisätutkimuksessa selvisi että kohdun sisäsuu on auki. Ulkosuu on kiinni ja kiinteä, kohdunkaula on 2.5 cm. Mutta tosiaan se sisäsuu on hivenen auki. Jos en ihan väärin muista niin ehkä sanoi 0.2. Neuvolakortin taa kirjoitti viestiä sairaanhoitajalle ja siinä lukee "0.e sormen kärjelle auki" (kursiivilla sanat jotka piti arvata). Kirjoitti (ja sanoikin) että pitää tulla välitarkastukseen rv 28 tai aiemmin jos supistelee tai on kipuja. Mutta ei siis mitään muuta!

Ja nyt olenkin vähän ihmeissäni että saanko olla ja elää niin kuin ennenkin (pyöräillä ja uida uimahalleissa) vai pitäisikö ottaa rauhallisemmin. Kun ei niitä supistuksia tai kipuja tai mitään tuntemuksia edes ole! Keskustelupalstoja lukemalla olen selvittänyt että aika monelta on kielletty uiminen jos kohdunsuu on ollut auki mutta en sitten tiedä että pitääkö sen olla enemmän auki.

Laitoinpas sitten sähköisen kysymyksen sairaanhoitajalle. Toivottavasti vastaa pian.

P.S. Juuri kun oli jo sanomassa näkemiin huomasi kysyä olenko mittaillut sokereita. Sanoin niiden olleen ihan hyvät ja näytin täyttämääni kaaviota. Vilkaisi nopeasti ja totesi että näin on.

2 kommenttia:

  1. Höh kurjaa kun monella on niin huonoja kokemuksia neuvolalääkäri käynneistä, miten siellä onkin niin leipääntynyttä porukkaa töissä jokapuolella suomea kun niin harva kehuu :/ Onneksi sairaanhoitajakäynnit on yleensä kivempia! :)

    Toivottavasti saat pian vastauksen huoliisi!

    VastaaPoista
  2. Jouduin olemaan neuvolalääkäriin aivan raskauden alussa yhteydessä puhelimitse, ja se lääkäri oli kyllä harvinaisen tympeä. Käytännössä minä lopulta selostin hänelle, mitä hänen pitäisi tehdä (laittaa lähete verikokeeseen) ja perustelin asiani vielä aukottomasti samalla, kun hän lähinnä vain haukotteli puhelimeen. Luultavasti tuo sama mieslääkäri on minulla mennessäni ensimmäisen kerran neuvolalääkärin vastaanotolle: en ainakaan erehdy odottamaan liikoja käynniltä. - Pauliina

    VastaaPoista