torstai 27. marraskuuta 2014

Kokoarvioultra

Eilen kävin Kätilöopistolla tapaamassa lääkäriä raskausdiabeteksen takia ja samalla otettiin se virallinen kokoarvioultra vauvasta.

Lääkäri oli erittäin tyytyväinen verensokerimittausteni tuloksiini. Viikossa oli tullut vain yksi ylitys: perjantaina ennen iltapalaa mittari näytti 5.7. Matkalla anoppilaan oltin junassa syöty päivälliseksi Subway-patongit (tosin omaani en syönyt aivan kokonaan) joten ilmeisesti niistä pitää nyt luopua ensi vuoteen asti. Muuten viikonloppuna välttelinkin eteeni levitettyjä suklaita ja kakkua, tai jos otin niin ihan vähän ja heti ruoan perään.

Kuitenkin lääkärin jutuista jäi vähän saarnaavampi kuva kuin viime viikolla diabeteshoitajan kanssa käydystä keskustelusta. Minulla oli sellainen olo että kuulen samat asiat kolmanteen kertaan (plus että olen lukenut ne myös netistä) ja mikä oikeasti kiinnosti oli vain ultraus.

Ultrassa ei näkynyt enää oikein kokonaiskuvaa vauvasta ja lääkäri mittaili itsekseen koneelle päänympäryksiä ja muita mittoja. Hän oli jo lopettelemassa kun kysyin voisiko sukupuolen vielä tarkistaa kun kerran tässä ollaan. Sekin oli haastavampaa sillä vauva oli painautunut aika ylös ja piti jalkojaan tiellä mutta kuulemma pojan sukupuolielimiä ei ainakaan näkynyt. Huokasin helpotuksesta miettiessäni kaikkia ostettuja mekkoja ja vaaleanpunaraidallista pinnasängyn pehmustetta.

Painoarvion tietokone laski lääkärin ottamien mittojen perusteella ja tuloksena oli 2,5 kg. Lääkäri  kysyi vielä mitä se oli ollut sunnuntaina Mikkelissä (1980 gr) ja totesi hyvin töksäyttäen ettei usko sitä. Minä sitten sopersin että näin muistan niiden sanoneen enkä tiedä mistä se johtuu. Sanoinpa vielä että se koon mittaushan ei ollut sunnuntaina se pääasia, jonka jälkeen lääkäri jätti aiheen. Onhan se tosi iso ero mutta olin ollut varma että näin minulle sanottiin. Matkalla ehdin sitten päättää että muistan numeroita taas tyyliini ihan pieleen. Mutta kun illalla kysyin mieheltä minkä numeron hän oli kuullut niin hän sanoi aivan saman. Outoa!

Lopputulos eilisestä kuitenkin on se että insuliinihoitoa ei tarvitse aloittaa (ainakaan vielä). Ensi viikolla raportoin diabeteshoitajalle kahden viikon tulokset sähköpostilla. Vauva kasvaa aivan himpun verran keskikäyrän yläpuolella joten sekään ei huolestuta ja seuraava ultra on 29.12. Paitsi tietysti jos synnytys alkaa ennen sitä tai sokerit alkavat kohoamaan merkittävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti