maanantai 1. joulukuuta 2014

Äitiyslomalla - eli aikaa mennä ja touhottaa

Minun tapauksessani äitiysvapaa on kyllä osuvampi termi kun äitiysloma. Ainakaan en ole osannut vielä lomailla rauhoittumisen ja rentoutumisen merkeissä. Viikonloppuna totesin että alkaa olla 4 ohjelmallista päivää arkena vähän liian paljon ja sitten katsoin tämän viikon kalenteriin... No, onneksi tällä viikolla on tiedossa jalkahoitoa, kampaajaa ja kaverien tapaamista kotioloissa joten luulisi sen olevan kevyempää kuin kaupoissa kiertely ja Kätilöopistolla ramppaaminen.

Perjantaina käytiin siis tutustumassa Kätilöopistoon. Oli kyllä hyödyllisin perhevalmennuksen kerta ja erityisesti oli mukava nähdä synnytyssali. Tai siis -huone. Itsellä tosiaan sanasta synnytyssali tuli perjantaihin asti aivan erilaiset mielikuvat. Lisäksi tästä kätilöstä ei saanut sellaista mielikuvaa että hän olisi täysin vastaan epiduraalia. Itse tosin luin aiheesta vähän ennakkoon kun ei näköjään ollut sitten käsitystä mikä se epiduraalikaan on ja nyt en olekaan enää yhtään varma haluaisinko sitä sittenkään. (Lähinnä siis luulin että se on kertapiikki eikä kanyyli mutta se ei juurikaan liity siihen miksi en sitä haluaisi vaan ne sivuoireet)

Sikiö on ollut aika aktiivinen mahassa. Huono puoli on se että vähiten se on aktiivinen klo 20 illalla kun minä havahdun kaikesta touhuamisesta tunnustelemaan onko siellä liikuttu ollenkaan viimeisten tuntien aikana. Eilenkin jouduin juomaan lasin mehua ja lojumaan sohvalla kuulostelemassa ja vastaukseksi tuli kolme vaimeaa liikettä. Sitten tunnin-kahden päästä liikkeet näki jo mahan ulkopuolellekin. No, toivottavasti jatkossa muistan että klo 20 on torkkuaika.

Joulu on lähellä ja samoin synnytys. Vähän jännittää että kumpi tapahtuu ensin. Mielelläni en synnyttäisi jouluna enkä uutena vuotena vaan oikeasti siellä tammikuun puolella mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu. Tosin viikonloppuna pesin pesuhuoneen lattian harjalla eikä moinenkaan uurastus aiheuttanut mitään tuntemuksia. Lähinnä ongelma on nykyään väsymys ja väsyminen. Selkäkipukin on ollut aika lailla hallinnassa viimeiset pari viikkoa ja uskon että nyt kun työt loppuivat niin ei se pahaksi äidykään.

Sokerit ovat pysyneet myös aika hyvin hallinnassa. Yksi ylitys on tullut per viikko nyt kun mittailen uusilla ohjeilla ja nekin aika selvästi liittyvät siihen että olen tehnyt huonoja ruokavalintoja. Tältä kannalta voisin jo synnyttää kun vähän joskus harmittaa että pitää olla niin tarkkana syömisten kanssa. Toisaalta, ne ovat oikeasti olleet huonoja valintoja eikä niitä ilman raskausdiabetestäkään kannattaisi syödä (Subwayn patonki iltaruoaksi ja karkkipussi leffaherkkuna).

2 kommenttia:

  1. Hyvää äitiyslomaa! Muistahan rentoutua vaikka tekemistä onkin ;) Täällä jännitellään kovin kanssa että kumpi tulee ensin vauva vai joulu/uusi vuosi. Kovin sitä pikkuista jo kaipaa luokseen, mutta silti toivon että pysyis nyt sinne tammikuun puolelle masussa!
    Ihanaa joulun odotusta ja niin tietenkin vauvan myös! :)

    VastaaPoista
  2. Sama juttu itsellä. Kun äitiysvapaa, -loma, mikä ikinä se nyt sitten onkaan alkoi, alkoi mullakin aktiivinen touhuaminen. Mutta kun olo on ollut koko ajan ihan ok, niin mikäs siinä. :)
    Ja samat sanat tuosta Kättäriin tutustumisesta. Se oli ehdottomasti hyödyllisin kerta kaikista perhevalmennuksen sessioista. Mulle tuli semmonen fiilis, että pääsispä jo tositoimiin. :)

    VastaaPoista