keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Toinen kokoarvioultra

Maanantaina kävin äitiyspoliklinikalla toisessa kokoarvioultrassa. Ja taas olin vähän huolissani siitä että kaikki ajalla 18.-26.12. mittaamani päivällistä edeltävät sokeriarvot olivat koholla (5.7, 5.9 ja 5.6). Oli siellä yksi lounaan jälkeinenkin arvo kohollaan. Mutta enemmän kuin mahdollinen insuliinimääräys pelotti niin kutkutti nähdä minkä kokoinen se sikö on ja mitä sille kuuluu.

Lääkäri oli aika erikoinen tapaus. Aloitti vastaanoton sanelemalla sanelulaitteeseen tietoni ja jatkoi samaa koko vastaanoton ajan. Eli siis kysyi minulta jotain ja saneli sen heti koneeseen... ei ehkä tullut ihan läsnäoleva olo. Tai että oltaisiin käyty dialogia jossa voi kysyä milloin vaan mitä vain lääkäriltä. Tämän lisäksi ei kirjoittanut yhtään mitään äitiyskorttiin eli tämä käynti jäi nyt merkitsemättä kokonaan sinne! Myöskään Omakannasta ei löydy yhtään mitään. Käynti siis näkyy siellä mutta on täysin tyhjä. Just.

No, lääkäri kuitenkin halusi tehdä sisätutkimuksen ja ultran eli hyvä että ne edes tuli tehtyä. Sanoi että sikiö on laskeutunut ja lähes kiinnittynyt ja kohdunkaulaa on jäljellä 1 cm. Eli se on siis lyhentynyt n. 1.5-2 cm!

Ultratessa sikiö aktiivinen, harjoitteli nielemistä, näytti siltä kuin pitääkin. 

Kokoarvioksi saatiin 3.1 kg eli kun viimeksi oltiin keskikäyrän yläpuolella niin nyt mennään aavistus sen alla. Ei siis sikiön koon takia mitään syytä aloittaa insuliineja tai olla huolissaan sokeriarvojen ylityksistä. Vähän tietysti jännittää kun kyseessä on vain kokoarvio mutta ei se kyllä tunnu mitenkään valtavalta. Toisaalta, mistäs sitä ensisynnyttäjä tietäisi. 

Seuraava äitipolikäynti pitäisi sitten varata 14.1. jos ei ole vieläkään halunnut tulla itsekseen maailmaan.

Olen muuten kysellyt veikkauksia syntymäpäivästä. Äitini veikkasi 3.1, mies haluaisi vauvan syntyvän 10.1. (meidän kihlajaispäivä) ja minulle kelpaisi 7.1. Tosin kun ultran jälkeen käväistiin keskustassa ja vain muutamassa kaupassa (aikaa meni tosin yhteensä n. 3 tuntia) niin iskiaspakara kyllä vihoitteli tosi pahasti kotimatkalla ja koko loppu päivän. Eli saa tulla vaikka heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti