maanantai 22. joulukuuta 2014

Tämän vuoden viimeinen neuvola

Jonne taapersin kipeän pakaran kanssa sen 1.5 km johon en viime viikolla kyennyt (hakemaan influenssapiikkiä) vaan hyppäsin bussiin. En olisi nytkään päässyt ellen olisi ottanut aamulla herättyäni panadolia ja ollut mies mukana. Ja paluumatkan kuljin bussilla.

Virtsassa oli proteiinia yhden plussan verran, joten nyt mietityttää hiipiikö se raskausmyrkytys kuitenkin. Sain mukaani testitikkuja ja yhä th oli sitä mieltä että ei tässä nyt yhdestä plussasta ei kannata vielä huolestua mutta kahdesta vissiin kyllä. Jäi epäselväksi mitä teen jos nyt joku aamu näyttää kahta. No, toisaalta koska terveysasema menee huomisen jälkeen kiinni niin aika selkeäähän tuo on: soitan Kättärin päivystykseen. Ja tietysti muita oireita pitää tarkkailla. Näköhäiriöt olisi tosin helpompi huomata jos nukkuisi öisin ja valvoisi päivisin...

Vauvalle tosin on annettu syntymäkielto kolmeksi seuraavaksi päiväksi. Jos ei tähän mennessä ole tullut niin antakoot minun nauttia joulusta ilman supistuksia, sairaalasänkyä ja ruokalan jouluherkkuja.

Eikä ilmeisesti ole kiinnittynyt vielä kun pää löytyi samasta paikasta alhaalta kuin viimeksikin - ei siis ole piilossa lantiomaljan (keksinköhän tämän sanan ihan itse?) sisällä vielä. Sf mitta oli 35 eli aika yläkäyrällä kuljetaan (onneksi ensi maanantaina on toinen kokoarvioultra). Verenpaine oli 119/91, hemoglobiini 151 ja sikiön syke se vakio 150. Hemoglobiinin otti opiskelija ja onnistui pistämään sellaiseen kohtaan että sitä verta vain valui ja valui. Ironista kun kotona sokereita mitatessa täytyy joskus piikittää neljäkin sormea että saa näytteen verran.

Oma olo on ihan OK. Vähän jännittää että koska täällä alkaa tapahtumaan ja vähän pännii ettei varmaan kannata ensi viikolla haaveilla kaupungilla pyörähtämisestä (iskiaskivun takia). Alennusmyyntejä olisi ollut kiva ihan vähän katsella ja Starbucksissa olisi voinut juodan sen "viimeisen" kahvin.

Varattiin sitten seuraava neuvola 7.1. ja jopa kotikäynti 13.1, jonka voi vaihtaa normaaliksi neuvolaksi jos en olekaan vielä synnyttänyt. Aika hassua että nyt on jo sovittu kotikäynti ja minulla on kuitenkin puoliksi sellainen olo että ei tässä vielä mitään tule tapahtumaan pitkään aikaan. Ehkä pitäisi kiinnittää aamukampa johonkin...

2 kommenttia:

  1. Lähtö voi tapahtua hyvinkin äkkiä tai sit vasta yliajalla. Tsemppiä loppukoitokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Välillä rassaa se kun itse ei yhtään tiedä että koska mutta toisaalta jännityskin on ihan kivaa.

      Poista