perjantai 19. joulukuuta 2014

Syntymäilmoitus

Olisin niin halunnut tulla purkautumaan iskiaskivusta ja siitä kuinka olohuoneen sohva (lähinnä sen nurkassa lorviminen) pännii ja kuinka en keskiviikkona psytynyt kävelemään edes 1.5 km matkaa mutta ehkä en kuitenkaan jatka valituslinjalla kahta peräkkäistä postausta. Minä päivänä tahansa meillä on oma ihana vauva täällä ja oletettavasti minun oireet alkavat siitä helpottamaan.

Joten voinkin sen sijaan miettiä elämää synnytyksen jälkeen. Epäilen että aivan kaikki omat sukulaiseni eivät vieläkään tiedä asiasta mitään ja toiset miehen sukulaisista ovat taas eläneet mukana kesästä asti - miehen kummipojan perhe jopa hinkuisi kovasti kummipojasta kummia meidän lapselle. Tilannehan kuitenkin on se ettei meidän vauvaa tulla kastamaan eikä hänelle valita kummeja. Nimiäisiäkin vietetään ihan vaan perheiden kesken. Joka sekin on 15 henkilöä plus päivänsankari meidän pienessä kolmiossa!

Aloinkin tällä viikolla miettimään että olisi kiva lähettää jonkinlainen "tiedote" sitten tammikuussa niille sukulaisille. Löysinkin yhden (!) suomalaisen yrityksen joka tekee syntymäilmoituskortteja. Toki Ifolorilta ja muilta kuvafirmoiltakin saa vauvoihin liittyviä kortteja mutta niihin pitäisi itse kirjoittaa syntymätiedot taakse. Joten Papperyn valmiiksi painetut kortit miellyttävät laiskaa enemmän.
Näistä tuo alimmainen on eniten mieleeni. Samaa korttia voisi sitten käyttää nimiäiskutsukorttina kaikille niin 15 perheenjäsenelle jotka nimiäisiin kutsutaan.

Mutta onkohan ihan tyhmää lähetellä tällainen tiedotuskortti niille kaikille muille? Ja tulkitaanko tämä lahjojen kerjäämiseksi? Lähinnä siis haluaisin vähän henkilökohtaisemman viestin kun pelkän FB-tiedotuksen. Varsinkin kun FB:stä sen pääsisi lukemaan tasan kaikki serkkuni eli kummankin puolen tädit ja sedät jäisivät ilman tietoa. Ainakin siis aluksi. Kyllähän se puskaradio toimii ja epäilen että se on nytkin toiminut paremmin kuin edes tiedän.

2 kommenttia:

  1. Meilläkään ei ristiäisiä tule, enkä sen suurempia nimiäisiäkään haluu, mut tällanen korttihan ois tosi kätevä! Sillä sais tiedon perille niille joille sen haluaa kertoa ja sitten taas helposti kutsuttua "kahville"(=nimiäisiin) tekemättä siitä sen suurempaa numeroa! :) Ei tarttis sitte nimiäisissäkään paljastaa mitenkään erikoisesti nimeä ym. itte ku en oo mikään puheiden pitähä tyyppi! :D

    VastaaPoista