keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Lomasta, sokerista ja äitiyshousuista

Kesälomat on kohta ohi. Mies menee töihin maanantaina ja minä ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksi alkaen perjantaista. Vähän hurjalta tuntuu sillä en ihan näin tätä suunnitellut. Saisi pian tulla kutsuja työhaastatteluihin sillä en ihan usko työllistyväni varsinkaan silloin kun näytän joltain muulta kuin lihavalta. Ja toisaalta tuntuu nuivalta hakea esim. vuoden töitä kun tietää jäävänsä äitiyslomalle marraskuun lopussa. Eli kaikista ideaaleinta olisi jos saisin vain jouluun asti jatkuvan sijaisuuden (tai vielä lyhyemmän). Tai sitten teen äitiyslomaan asti sijaisuuksia tarpeen mukaan. Vähiten ideaali vaihtoehto.

Sokerimittauksissa ei ole ilmennyt yhtäkään kohonnutta arvoa. Mittasin siis heti mittarin saatuani kahdesta päivästä yhdistetyn vuorokausikäyrän ja viime viikolla neljä aamupaastoarvoa. Vaikka reissussa olikin vähän vaikea huolehtia ettei paasto veny yli 10 h ja iltapalatkin hotellihuoneessa oli vähän mitä sattui niin silti arvot oli tosi hyviä. Ja eilen mittasin koko vuorokausi käyrän. Tällaiset lukemat sain:

Aamupaasto 4.7 (viite alle 5.5)
1 tunti jälkeen 5.1 (viite alle 7.8)
Ennen lounasta 4.8
1 tunti jälkeen 5.8 (viite alle 7.8)
Ennen päivällistä 5.1
1 tunti jälkeen 5.9 (viite alle 7.8)
Ennen iltapalaa 4.7
1 tunti jälkeen 5.8 (viite alle 7.8)

Noista aterioita ennen otetuista mittauksista en saanut mitään viitearvoja. Kai ne sitten neuvolassa vaan tarkistetaan etteivät heilahtele kovasti. Minun silmiin nuo näyttävät todella hyviltä, saa nähdä mitä neuvolalääkäri sanoo tiistaina.

Raskausoireet eivät ole lisääntyneet vieläkään. Tai nythän niiden pitäisi jo helpottaakin. Mutta en siis ole tuntenut liikkeitä, väsymys on ollut vähentymään päin jo pitkän aikaa, jaksan liikkua ihan samalla tavalla kuin ennenkin ja yhtäkään äitiysvaatetta en ole vielä joutunut ostamaan. Äitini oli jo juhannuksen jälkeen järkyttyneen huolestunut siitä että pidin normaaleja farkkujani (okei, aukaisin nappeja päivällisen jälkeen) ja raahasikin pariin äitiysvaatekauppaan.

Yksi syy miksi en ole vielä ostanut äitiyshousuja (sen lisäksi siis että ne omat oikeasti yhä mahtuu) on se että aina kun yritän etsiä niin en löydä kuin legginsejä tai pillimallisia housuja tai reisistä ja sääristä tiukkoja farkkuja. Oikeasti?!?! En ole koskaan käyttänyt ei-äitiyslegginsejäkään enkä ajatellut nytkään ruveta! Mikään edellämainituista housumalleista ei sovi tälle vartalotyypille. Ja hameitakaan en meinannut ruveta käyttämään. Aika monta äitiysvaatenettikauppaa kolusin juhannuksen jälkeen. Jos löysinkin mieleiset housut niin postimaksut olivat isot, kauppa ei lähettänyt Suomeen tai palautus kuulosti aivan liian monimutkaiselta. 

Apua!

4 kommenttia:

  1. Kiva blogi, löysin tänään! Itsekin ekaani odottelen 14+ viikoilla joten hauskaa lukea myös muiden odotuksesta. :)

    Saara

    VastaaPoista
  2. Oletko sinäkin opettaja, kun sijaisuuksien tekemisestä puhut? Itse siis olen. :) Minulla on onneksi määräaikainen sopimus koko ensi lukuvuodelle. Jäänen äitiyslomalle syyslukukauden viimeisellä viikolla, mikä on mielestäni hyvä ajoitus, sillä sijaiselleni lienee helpompaa aloittaa vuoden alusta kuin keskeltä lukukautta. - Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jäin kiinni. :)
      Harmi vaan ne raskaudet eivät aina osaa ajoittua noin täydellisesti. Ja jäähän sitä muistakin ammateista ihmiset äitiyslomille pitkin vuotta.

      Poista
    2. Kiva, kollegakin kaiken lisäksi olet! (Kyselisin lisää, mutta jätän sen tekemättä, koska halunnet säilyttää jonkin verran anonymiteettiä.) Vaikka ei pitäisi, tunnen hieman huonoa omatuntoa kesken lukuvuoden äitiyslomalle jäämisestä, siksi yritän lohdutella itseäni edes sillä, että ehdin tehdä syyslukukauden melkein kokonaisuudessaan. (Edellinen raskauteni päättyi keskenmenoon, joten olen hyvin tietoinen siitä, että ajoitus on luonnon, ei minun käsissäni.) Tällä hetkellä minua jännittää kovin kesälomalta palaaminen: Huomaavatko muut opettajat heti paisuneen olemukseni? Ehdinkö kertoa rehtorille ennen kuin hän luo tietävän katseen? Ainakin oppilaat varmaan huomaavat asian heti. - Pauliina

      Poista