maanantai 26. tammikuuta 2015

Raskausdiabeteksesta, maidosta ja kiloista

Maidon heruminen käynnistyi minulla muuten heti samana päivänä kun Pikku-Myy syntyi. Kätilöni oli riemuissaan sillä eihän tuo aina tapahdu heti kun kyseessä on keisarinleikkaus. Kerroin sitten että diabeteshoitajani oli antanut minulle vinkiksi aloittaa nännien ärsytys raskausviikolla 38 ja olinkin sitä tehnyt, joskin vähän freestylenä. Vasta silloin 8.1. kun halusin kokeilla kaikkea mahdollista googlasin oikeat otteet. Joka tapauksessa kätilö sanoi että hän vie riemulliset terveiset diabeteshoitajalle kun lypsin itsestäni n. 8 ml maitoa Pikku-Myylle heti ekana päivänä.

Viimeiset päivät sairaalassahan syötimme vain minun pumppaamaa omaa maitoa ja jääkaappiin taisi jäädä neljä pulloa luovutettuamaitoa. Miksi sitten sain sen ohjeen? Osittain juuri että maidontuotanto käynnistää ja toiseksi diabeteshoitaja oli sitä mieltä että se saattaa jouduttaa synnytystä jottei se mene kovasti yli ajalle.

Kun pääsimme kotiin niin alitoin diabeteshoitajalleni vielä sähköpostin jossa kerroin sekä Pikku-Myyn painon että sen että itselläni oli kotiin päästyä YKSI ylimääräinen kilo verrattuna raskautta edeltävään painoon. Että sellainen raskausdiabetes ja raskausdiabetesvauva meillä. Vauvaonnittelujen lisäksi sain sitten onnittelut hyvin hoidetusta raskausdiabeteksesta.

No, totuushan toki on se että ei haittaa vaikka laihtuisin 34 kiloa. Eli olen siis yhä kovasti ylipainoinen mutta ainakaan raskaus ei lihottanut minua. Ja toisaalta, imetys taitaa laihduttaa sillä viime päivinä on tullut syötyä herkkua enemmän kuin laki sallii kun ollaan kestitty ainakin joka toinen päivä vieraita. Ja silti minun painoni on laskusuuntainen. Lisätään tähän vielä vähän vaunulenkkejä ja vähemmän vierasherkkuja niin eiköhän ne kilot karise.

Täytyy kyllä myöntää että turhamaisena googlailin äsken kuinka paljon muut ovat laihtuneet imettämällä.

1 kommentti:

  1. Laihduin kanssa alkuun imetyksellä monta kiloa ja pari kk synnytyksen jälkeen olin alle lähtöpainon mikä ennen raskautta oli. Sitten kesän korvilla homma muuttui. Salitouhut jäi ja muukin liikkuminen väheni ja neiti aloitteli kiinteitä niin siitä lasku ensin pysähtyi ja sitten kääntyi nousuun. Jotenkin koko asia ei kiinnostanut yhtään ja koko syksyn liikunta ja syöminenkin oli vähän mitä sattui. Joulun aikoihin jotenkin heräsin taas kun alkoi raskauden loppuajan vaakalukemat lähestyä ja nyt oon taas alottanu ruokaremonttia ja käyn salilla ja jumpissa. Oon kylläkin normaalipainoinen, mutta ei sitä silti oo varaa kymmentä kiloa lihoa. Ennen raskautta painoin 65kg, viimeisilläni 74kg. Synnärille jäi 6kg ja alimmilaan kun täysimetin kävin melkein 60. Tällä hetkellä on taas siä 70 paikkeilla ja tavote nyt olis päästä taas kesäkuntoon ehkä sinne 62-63kg hujakoille. Raskaudessa kerääntyi siis se 9kg mutta todellisuudessa oli vähän enemmän, kun alussa oli ruokahaluttomuutta ja etovaa oloa niin laihduin muutaman kilon. Tuossa vitsailinkin miehelle, että voisin ottaa sellaisen 3kk laihiksen taas, vaikka ehkä lopputulos ei oo kovin laihduttava :).

    VastaaPoista