lauantai 31. tammikuuta 2015

Neuvolassa käyty

Pikku-Myy kävi eilen ihan neuvolan rakennuksessa asti puntarilla ja mittanauhan päällä. Syntymäpainohan oli 2825 g ja kotiinlähtöpaino hienot 2805 g (no kun ruoka oli tullut suurelta osin nenämahaletkulla). Kotikäynnillä 21.1. paino oli hienot 2990 g. Ja eilen mahtavat 3260 g!

Pituutta ei oltukaan mitattu syntymän jälkeen (49 cm) ja sekin oli eilen 50,5 cm!

Näiden lisäksi iloa toi minulle kertoa että kahden viikon takaisten ongelmien jälkeen Pikku-Myy on ollut viimeiset kaksi viikkoa täysimetetty ja viimeisen viikon ajan lapsentahtisesti.  

Enempää ei tarvitse kai edes pyytää?

2 kommenttia:

 1. Hei! Onnea vauvasta :) googlen ja blogilinkkien kautta päädyin blogiisi. Aiemmassa postauksessa mainitsit hoitajan neuvosta ärsyttää nännejä ennen synnytystä ja sen yhteydestä maidonnousuun. Miten ärsytys käytännössä toteutetaan?
  Olisi kiva jos ehtisit vastailla, täällä odotetaan ensimmäistä vauvaa, LA 2 vkon päästä ja imetys mietityttää jo nyt.
  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En millään ole löytänyt sitä sivua minkä ohjeilla lopulta tein (oikea oppisesti). Sitä ennen lähinnä hieroin nännejä viikolta 37 ja myös vedin ja puristelin niitä jotta sain aina sen yhden tipan pusertumaan ulos. Kuitenkin 8.1. googlasin asiaa sanoilla "nipple stimulation" ja "inducing labour (natural method)". Näillä hakusanoilla löytyy ihan hyviä ohjeita (ja voi olla että myös suomenkielisillä hakusanoilla löytyisi) mutta en millään löydä sitä yhtä sivua jolla oli listattuna muitakin konsteja käynnistää synnytys kotona. Ja toisaalta, itsekin luin ohjeita monesta paikasta.

   Tämän enempää en nyt pysty sinua auttamaan sillä tablettini välimuistikaan ei ollut kovin auttavainen

   Poista