perjantai 9. toukokuuta 2014

6. viikko

Ja odotan raskausoireiden alkavan minä hetkenä hyvänsä. Kamalien sellaisten.

Tähän hetkeen asti suurimmat oireet ovat olleet palelu (joka ilta, tosin tänään se alkoi näköjään jo klo 17), väsymys, arat/kipeät nännit ja selän väsyminen jos työpäivä ei sisällä tarpeeksi taukoja. Kaikki täysin siedettäviä. Tosin nyt jo tiedän mitkä tuolit töissä ovat miellyttäviä selälle ja mitkä eivät.

Hajuaisti saattaa myös olla herkistynyt, tai sitten ei. Niin ja farkut tuntuu kiristävän! Joinain päivinä jätän vyön aamusta kotiin, toisina poistan sen työpäivän aikana.

Tänä aamuna päätin muuten lopettaa raskaustestien tekemisen (paitsi että ensi viikolla teen vielä yhden digitaalisen). Ne kuitenkin vahvistuivat ihan oletetusti aina joka toinen päivä ja tuntui jotenkin hölmöltä enää jatkaa niitä. Pakko se on uskoa että raskaana ollaan ja myös sen keskenmenon huomaa varmaan muutenkin.

Kahvia ei tee muuten yhtään mieli päivisin. No, joskus viikonloppuna saatan juoda päiväkahvin mutta töissä olen pysynyt kaukana kahvinkeittimestä enkä ole kärsinyt vieroitusoireistakaan - juonhan kuitenkin yhä sen aamukahvin muumimukista.

Mutta on niitä ruokarajoitteita jotka raivostuttavatkin; salmiakki, lakritsi, medium-pihvi, inkivääri (lähinnä sen takia että sen kanssa saa olla tarkkana). Nämä ovat ne joita mieluiten söisin rajattomasti. Edes sushi-tauko ei harmita niin paljon kuin oikein tehdystä pihvistä luopuminen ja tuo salmiakki/lakritsi rajoitus.

P.S. Sekä mozzarella ja vuohenjuusto!

2 kommenttia:

  1. Minä kysyin neuvolassa tuosta pihvi hommasta, että voiko syödä mediumina, neuvolatädin mielestä voi. En ole vielä syönyt, mutta itseä tosiaan vähän mietityttää myös tuo asia..

    VastaaPoista
  2. Mä en söisi mediumina pihviä. Raa'assa lihassa voi kuitenkin olla vaikka mitä pöpöjä. Noita rajotuksia kannattaa miettiä ihan maalaisjärjellä. Ne kuitenkin on maakohtaisia ja oikeastaan suurimmaksi osaksi vain suosituksia. Suomalaisia juustoja söin ite ihan hyvällä omalla tunnolla. Eiköhän löydy pastöroituja versioita noistakin juustoista. Multa loppu kans kahvin juonti ekoilla viikoilla. Alko maistumaan jotenkin metalliselta. Ihan viimeisten viikkojen aikana alkoi vasta tehdä taas mieli ja maistoin uudestaan.

    VastaaPoista