lauantai 24. toukokuuta 2014

Tietokirjoja

Vihdoinkin päästään kirjoihin asti. Syytän osittain eilistä raskauspahoinvointia joka alkoi taas klo 17 jälkeen ja pakotti peiton alle. Jotenkin toivon että olisin tiennyt (tai siis ymmärtänyt) ettei raskauspahoinvointi vaadi aina sitä oksentamista. Niin paljon kuin oksentamista inhoankin niin taas on sellainen vaiva jota potiessa melkein pystyy kuvittelemaan kuinka se oksentaminen ehkä auttaisi.

Tilasin siis samasta kirjakaupasta myös kolme tietokirjaa. Jokainen loistava omilla meriiteillään. 


The Pregnancy Countdown Book sisältää joka päivälle lyhyen infosivun jossa on yleistietoa, muiden raskaana olleiden naisten komentteja tai lääkärin kommentti. Tai siis yleensä yhdistelmä näistä kolmesta. Koska kirjassa tosiaan lasketaan raskautta alaspäin päivästä 280 (tosin ensimmäiset viikot, jolloin mitään ei tapahdu, käsitellään aukeamilla), oli humanistin vaikea seurata sitä ilman että kirjoitin joka sivun ylälaitaan mikä kalenteripäivä se on. Saattoi silti mennä ekojen viikkojen takia pieleen mutta tulin siihen tulokseen että tarpeeksi lähelle. Ja nyt luen kirjaa päivä kerrallaan ja yritän olla vilkuilematta tulevia päiviä.
Mayo Clinicin opaskirja on joukon helmi. Se tuli viimeisenä postista (koska ei mahtunut luukusta sisään) ja olin täysin yllättynyt kuinka täynnä tieota se oli, kuinka korkealaatuiset sivut olivat ja etenkin värikuvat ovat mahtavia. Tuleville iseillekin (tai puolisoille) on 10 sivua tekstiä.

Edellisestä tykkään huumorin takia eniten, tästä tiedon vuoksi.

Viimeisen kirjan halusin siitä syystä että tilasin myös sarjan What to Expect Before Expecting kirjan. nämä ovat aavistuksen tylsiä mustavalkoisuudessaan mutta tässäkin on paljon hyödyllistä infoa. Perfectionisti ei myöskään tykkää siitä että eripainoksen takia kirjat ovat eri paria.

Äiti on sitä mieltä että luen liikaa (aloitan yleensä puhelinkeskustelut lauseella "Olen lukenut...") mutta kaikkia kirjoja suosittelen kaikille tiedonjanoisille.

Ostin tänään muuten Vuoden mutsi ykkösen ja kakkosen. Kakkosen jo nyt siksi että menin ostamaan ykköstä ja vasta ruokakaupan kirjaosastolla tajusin kirjakaupassa ostaneeni sen kakkososan. Äiti yritti kannustaa palauttamaan "turhan" kirjan mutta mitä järkeä palauttaa nyt kirja jonka ostan kuitenkin uudestaan viimeistään tammikuussa. Ostin sitten molemmat. Ykkösosaa olen lukenut jo melko pitkälle. Ihan parasta luettavaa näin kuumalle säälle kun mikä tahansa raskaampi romaani on liian jäykkää pehmenneille aivoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti