perjantai 16. toukokuuta 2014

Raskauskirjoja in English

Vihdoinkin posti toi myös toisen tilaamani raskauskirjan. Koska mielestäni suomalaisista kaupoista ei löydy yhtäkään hyvää (ainut hyvä jonka olen nähnyt on Odottavan aika josta ei ole otettua uusia painoksia) niin päädyin tilaamaan kirjat Englannista. Suosittelen BookDepository-kauppaa, jossa ei ole ollenkaan postimaksuja ja joka toimittaa kirjat Suomeenkin parissa viikossa. Lisäksi kirjat tulevat kotiin asti jos vain mahtuvat postiluukusta. 


The Belly Book maksoi 14.39 euroa ja Bump to Birthday 17.48 euroa. Näiden lisäksi olen tilannut kolme raskausajan tietokirjaa mutta niistä enemmän kun saan viimeisenkin (ei mahtunut  sisään) haettua postista.

Missään nimessä ei ollut tarkoitus tilata kahta kirjaa mutta en vain osannut päättää. Bump to Birthdayn kuvitus on tosi ihana. Ei ylisöpö tai lälly mutta kuitenkin nätti. Lisäksi onneksi siinä keskitytään paljon faktoihin ja täytellään kaikenlaisia asioita.




The Belly Book taas on visuaaliselta ilmeeltään pelkistetty ja keskittyy juurikin mahaan ja aika paljon äidin olotilaan. Lisäksi siellä on omat sivut mahan lempinimille sekä oikeille nimiehdotuksille. Erityisesti tykkään siitä että joka jakson alussa pitää täyttää noita ruokahimoja ja ruokainhoja. The Belly Book päättyy synnytykseen kun taas Bump to Birthday jatkuu suppeammin koko ensimmäisen vuoden (mm. eka joulu). Tosin se osio on turha sillä vauvakirjojahan suomalaisetkin kirjakaupat ovat täynnä. Varmaan täytyy hankkia joko sama mikä itsellä oli (Kulta-aika lapsuuden) tai sitten saman sarjan kuin meidän hääkirja oli (Paras tarina minusta). Tai sitten joku aivan muu. Todennäköistä tosin on että silloinkaan en pysty päättämään.





Alussa pelotti alkaa täyttämään tuota Bump to Birthday kirjaa joka tuli ensin mutta sitten tulin siihen tulokseen että vaikka tämä menisi kesken niin tämä on silti ensimmäinen raskauteni. Voihan sen kirjan heittää sitten vaikka menemään jos sattuu liikaa mutta harmi olisi jos nyt ei pelon takia kirjoittaisi asioita ylös.

Olen tosin harkinnut myös alkuraskauden ultraa varmistaakseni että mahassa on joku. Tosin huonovointisuutta on ollut parina päivänä kaikkien muiden oireiden lisäksi eli voi olla että uskon ilman ultraakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti