keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Mitä tuli päätettyä?

Koska Helmi asiaa viime postaukseen kommentoi ja ehkä joku muukin jäi odottelemaan, niin tulin nyt kertomaan mihin päädyttiin kun mies maanantaina ehti kotiin ja asiasta vähän juteltiin.

Olin itsekin jo pohtinut että ehkä tuli vähän hätiköityä. Minähän olin jo päättänyt (useastikin) että odotan reilusti sinne elokuulle, jotta tulee yritettyä se vähän joka tahon suosittelema vuosi. Lisäksi koska Väestöliiton myöhäisin aika on klo 14 niin minä joutuisin ottamaan palkatonta vapaata (toki varmasti elokuussakin joudun) ja mieskin joutuisi lähtemään hirveän aikaisin töistä ehtiäkseen sinne. Eikä varmaan myöskään haluaisi kauheasti selitellä minne menee.

Joten päätettiin yhdessä että katsotaan sinne elokuulle asti. Eihän sitä tiedä, saatanhan minä vaikka tullakin raskaaksi kun en hötkyile. Ja jos en tule niin ainakin lohduttaa tietää että Väestöliitolle saa tosiaan kuukauden päähän toivomansa ajan.

Toinen syy miksi minäkin päädyin odottamaan on se että vaikka ne kierrot ovatkin tosi pitkiä niin ainakin viime kierrossa vartalo toimi juuri niin kuin pitääkin. Oli ovulaatiolimat ja -plussat sekä tasan kymmenen päivän luteaalivaihe. Eli jos elokuulle asti saisin vaikka edes 3 samanlaista kiertoa niin en tiedä haluaisinko syödä lugesteroneja tai clomeja (ainakaan ennen sitä). Minun on vaan ihan pakko oman päänkin takia luottaa siihen etteivät nämä jäljellä olevat 5 luomuyrityskuukautta vielä vanhenna minua niin paljon ettei niiden jälkeen raskaus onnistuisi enää ollenkaan. Kuitenkin, elokuussa olen vasta 31-vuotias.

Koska eihän se hoitoihin hakeutuminen tarkoita sitä että seuraavassa kuussa on raskaana. Päinvastoin, sehän tarkoittaa lisää kuukausia odotusta, toivomista ja pelkoa. Joten jos pää ei kestä 12 kuukautta ilman hötkyilyä niin mitenkäs meinasin kestää siitä eteenpäin?

Miksei niitä niin yleisiä lääkkeitä sitten? Lukemissani kirjoissa korostetaan kuinka luget ja clomit kuivattavat ja vähentävät hedelmällisen liman tuotantoa. Juuri sen liman mitä tarvitaankin. Määrätäänhän sitä ehkäisemään toki estrogenia mutta jotenkin on sellainen olo että ehkä haluaisin kokeilla luomusti niin kauan kuin kantti kestää. Eli varmaan sinne elokuulle. En kirjoita tähän että antaa luonnon hoitaa asiansa koska tiedän että niin se ei vain toimi niin. Monille lääkkeistö on hyötyäkin. Mutta antaa luonnon edes yrittää hoitaa asia ennen kuin lähdetään kokeilemaan.

Siihen asti syödään vitamiinit, foolihapot, juodaan kevytmaitoa (rasvattoman sijaan) ja greippimehua ennen ovulaatiota. Painonpudotuksen kanssa olen tosissani ja terveellinen ruokavaliokaan ei varmaan haittaa. Lisäksi jatkan ovulaation tikuttelua ja aamulämmön mittaamista. Meinasinpas myös ottaa sen punaviinilasillisen 6 dpo:n tienoilla. Mies oli kyllä sitä mieltä että jos juon 5 kuukauden ajan punaviinilasillisen kuussa niin se viimeinen lasillinen mahtaa kyllä maistua pahalta...

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa järkevältä, jos kieron perusteella ei ole oletettavissa, että hormonitasapainossa tms. olis jotain häikkää.

    Välillä itse ajattelen vasta 31 ja sitten on mielin oikein alla päin siitä tulee JO 31. :)

    Lugeja käytetään (ei syödä) tukemaan kiinnittymistä, jos omassa keltarauhasen tuotannossa on heikkoutta. Siinä vaiheessa limakausi on jo takana päin kun aloitus yleesä muutama päivä oviksesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten ihan totta! Miksiköhän mä tein tuollaisen ajatusvirheen. Eihän silloin tosiaan mitään limoja enää tarvita. Ilmeisesti yhdistin kaksi ajatusta ja niputin haittavaikutukset yhteen. Hyvä kun korjasit.

      Poista