tiistai 11. helmikuuta 2014

"No tota voi jo pitää viivana"

Oli miehen kommentti kun tein sen lähesepätoivoisenraskaudestahaaveilijan virheen ja menin ovelle asti vastaan heilutellen ovulaatiotikkua.

Miten niin voi jo pitää? Ihan selvä viivahan se on! Kirkuva, paksu viiva.

Niin paljon kun onkin ottanut päähän noiden testien tekeminen joka päivä niin eilen ei ottanut tosiaan yhtään päähän. Tuli ihan sellainen olo että tällä tunteella jaksaa ensi kuussakin. Eli ilmeisesti olen ollut suhteellisen huolissani siitä ovuloinko vaiko ennen.

Ja sen verran huolissani olin siitäkin että joutuisin yhä niitä jatkamaan että tein tänä aamuna (yhtä vahva viiva kuin eilen) ja nyt töistä tulessani (vaalenemaan päin) vielä yhdet testi. Laskennallisesti nyt voin siis huilata n. 20 päivää.

Ja luin muuten uudestaan Twengen kirjasta kaiken ovulaatiosta. Lisäksi aloitin lukemaan viimeksi tullutta kirjaani alusta alkaen (olin lukenut siitä valikoiden jo joitakin kohtia mutta vasta alusta aloittaessani tajusin kuinka hyvä se on.

Kyseessähän on sivistyssanakirjan kokoinen järkäle Taking Charge of Your Fertilty (Toni Weschler) jonka Twengekin mainitsee toisatuvasti kirjassaan. Paljon on lääketieteellisen ehkäisyn parjaamista ja muun muassa perhesuunnittelua taulukoiden avulla mutta todella paljon enemmän on tällaiselle raskautta yrittävälle hyödyllistä tietoa.

Hetken aloin jo harkitsemaan lämpöjen ottamista mutta  joka aamu klo 6 herääminen ja lämmön mittaamaan huokuttaa vielä vähemmän kuin pissatestit. Mennään pelkillä ovulaatiotikuilla edes sinne syksyyn asti.

Sisäinen nörttini on löytänyt näköjään uuden kanavan koska tekee mieli lukea kaikki kirjat raskauden suunnittelusta. Siksi laitoinkin uuden välilehden. Kirjoitan kaikista arvostelutkin kunhan kerkeän. Ja lisää kirjoja saa ehdottaa kommenteissa! Erityisesti suomalaiset kirjat kelpaisivat sillä näissä kaikissa lukemissani on erittäin amerikkalainen näkökulma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti